UMÓW SIĘ NA BEZPŁATNY AUDYT
Zespół specjalistów SALMON HYGIENE oferuje usługi audytowe, których celem jest optymalizacja rozwiązań higienicznych w obszarach produkcyjnych Klientów. Audyty mają za zadanie identyfikowanie potencjalnych problemów, zagrożeń i niezgodności przed ich wystąpieniem, co jest podstawową zasadą bezpiecznej produkcji spożywczej oraz zapotrzebowania na kompleksowe zapotrzebowania w tym zakresie. W celu optymalizacji efektów, współpracujemy z Klientami, aby dostosować program, który będzie spełniał ich wymagania i oczekiwania. Audyt wewnętrzny przeprowadza się w celu potwierdzenia prawidłowego stosowania systemu pracy w firmie, weryfikację przed certyfikacją lub urzędową kontrolą, aktualizacji istniejącej dokumentacji i dostosowania systemu do zmian w normach i przepisach prawa, nadzoru nad oddziałami firmy. Przedsiębiorcy, którym zależy na ciągłym doskonaleniu swojej organizacji wiedzą, jak ważna jest kontrola różnorodnych procesów zachodzących w firmie. Niewątpliwymi zaletami audytu jest możliwość uzyskania bezstronnej opinii odnośnie stanu kontrolowanych procesów lub obiektów, a także potwierdzenie zgodności z obowiązującymi procedurami i przepisami oraz przygotowanie optymalnych rozwiązań.
SALMON HYGIENE oferuje prowadzenie audytów przed certyfikacją, audytów kontrolnych, wewnętrznych, przeglądów zarządzania na zgodność z wymaganiami, przed wdrożeniem systemu HACCP, IFS, BRC, audytów wybranego procesu lub linii produkcyjnej, itp.
PROFESJONALNA ANALIZA KAŻDEGO ETAPU PRODUKCJI
Bezpieczeństwo produkcji żywności odnosi się do każdego etapu, od momentu wytworzenia składowych żywności, do jej trafienia do konsumenta finalnego. Na każdym etapie produkcyjnym istnieje szereg zagrożeń, które stwarzają potencjalne niebezpieczeństwo dla zdrowia i życia konsumenta. Zarówno wynikających z procesu produkcyjnego, jak i działań niepożądanych. Nasi doradcy pozwolą je szybko i skutecznie zlokalizować i wyeliminować, aby nie narażać procesu produkcji, ograniczyć koszty zużycia wody lub narzędzi ręcznych.
W CZYM MOŻEMY POMÓC?
Jak wdrożyć system kodowania kolorami?
Jak uporządkować przestrzeń i wdrożyć system 5S lub 6S Visual Lean?
Jak zabezpieczyć produkcję przed zanieczyszczeniem szkłem i ciałem obcym?
Jak zaoszczędzić wodę oraz zużycie akcesoriów systemów mycia?
Jak zabezpieczyć obszar produkcyjny przed zanieczyszczeniem alergenami?
Jak ograniczyć straty żywności w procesie produkcyjnym?
Jak zabezpieczyć firmę i wprowadzić wysokie standardy higienicznej dezynfekcji rąk?
Jakie najczęściej znajdujemy błędy i problemy?
- nieodpowiednio dobrane narzędzia ręczne
- brak kodowania kolorami
- płukanie bezpośrednio z szybkozłącza
- płukanie z nieskalibrowanych dysz
- przechowywanie węży w nieodpowiedni sposób
- brak zabezpieczeń kanistrów z chemią do mycia i dezyfnekcji
- narzędzia ręczne złej jakości
BEZPIECZEŃSTWO HIGIENICZNE
Nasi doradcy zawsze pilnują najwyższych standardów i mają duża świadomość dotyczącą zasad bezpieczeństwa i higieny, które panują na obszarach produkcyjnych i oraz stosują się do regulacji wewnętrznych każdej z odwiedzanych firm. Każdy z nich ma potwierdzenie badań SANEPID odnośnie schorzeń jelitowych. W czasie zagrożenia pandemią dokładamy wszelkich starań, aby zminimalizować ryzyko związane z zagrożeniem chorobą COVID-19 i zgodnie z zaleceniami Światowej Organizacji Zdrowia oraz Ministra Zdrowia kontynuujemy pracę zgodnie z szeregiem zasad takich jak osłanianie ust i nosa, częsta dezynfekcja rąk i bezwzględne noszenie rękawiczek ochronnych podczas wizyt na zakładach produkcyjnych. Firma SALMON HYGIENE dba o ochronę pracowników i stara się ograniczyć ryzyko zakażenia wirusami.
Przekonaliśmy cię?
Umów się na audyt już dzisiaj!
Customer Service
tel: 737 978 080 email: info@salmonhygiene.pl
tel: 662 858 090 email: sales@salmonhygiene.pl