Jak wyeliminować ciała obce w produkcie?

Jak wyeliminować ciała obce w produkcie?

Zanieczyszczenia produktu można podzielić na organiczne i nieorganiczne. W celu ograniczenia wystąpienia w żywności ciał obcych należy prowadzić kontrolę na każdym etapie produkcji i dbać o prawidłowy stan techniczny maszyn, narzędzi ręcznych oraz innego wyposażenia.

W zakładach produkcyjnych można stosować detektory do wykrywania metalu, separatory optyczne, magnetyczne, stosowanie urządzeń rentgenowskich. Detektory metali lub X-Ray znajdą jednak swoje zastosowanie, gdy elementy, których się szuka są przez nie wykrywalne.

Brak odpowiednich zabezpieczeń może być bardzo kosztowny.

JAK ZADBAĆ O WYŻSZY POZIOM BEZPIECZEŃSTWA?

  • Stosując narzędzia ręczne oraz wyposażenie i elementy ochrony pracownika z tworzyw, które są trwałe (nie kruszą się, nie odłamują),
  • Narzędzia i wyposażenie, które są wykrywalne przez detektory metali i X-Ray,
  • Wykrywalne wyposażenie, które zapewnia najwyższe standardy higieny pracy oraz produkcji.

UZUPEŁNIJ TABELĘ I PORÓWNAJ ROCZNE WYDATKI NA WYSOKIEJ JAKOŚCI PRODUKTY WYKRYWALNE Z ROCZNYMI KOSZTAMI UTYLIZACJI I WYCOFANIA Z RYNKU PRODUKTU SKAŻONEGO CIAŁEM OBCYM.

WARTOŚĆ WYDATKÓW NA PRODUKTY NAPRAWDĘ WYKRYWALNE
KOSZT UTYLIZACJI PRODUKTU SKAŻONEGO CIAŁEM OBCYM
KOSZT WYCOFANIA Z RYNKU PRODUKTU SKAŻONEGO CIAŁEM OBCYM
KOSZT WIZERUNKOWY WYCOFANIA PRODUKTU SKAŻONEGO CIAŁEM OBCYM

ZOBACZ NASZĄ OFERTĘ PRODUKTÓW WYKRYWALNYCH I BEZPIECZNYCH:

Masz pytania? Spróbuj przeszukać naszą bazę wiedzy.