White Papers

Jesteś tu:
Szacowany czas czytania: 1 min
white paper

WYBÓR NARZĘDZI RĘCZNYCH – UTRZYMANIE NAJWYŻSZYCH STANDARDÓW HIGIENY

Dla każdego producenta żywności priorytetem jest dobry i bezpieczny dla konsumenta produkt, a każdy producent żywności jest jednocześnie konsumentem. 

Prawidłowe utrzymanie czystości i higieny przez przemysł spożywczy jest niezbędne, aby zminimalizować ryzyko rozprzestrzeniania się drobnoustrojów, zanieczyszczenia alergenami i ciałami obcymi. Bezpieczny i zoptymalizowany proces czyszczenia ręcznego poprawia bezpieczeństwo produkcji i produktu. Ogranicza straty i minimalizuje ryzyko jego wycofania ze sprzedaży, a także chroni zdrowie konsumentów…

white paper

OPTYMALIZACJA BEZPIECZEŃSTWA PRODUKCJI ŻYWNOŚCI DZIĘKI ZASTOSOWANIU ANTYDROBNOUSTROJOWEGO WYPOSAŻENIA SYSTEMÓW MYCIA

Elementy wyposażenia systemów mycia z tworzyw sztucznych mają dodatkową cechę, można do nich dodawać składniki o właściwościach antydrobnoustrojowych, hamujących namnażanie się grzybów i bakterii. Nawet dokładne i odpowiednie procesy utrzymania higieny mogą być niewystarczające aby w określonych warunkach wilgotności i temperatury powstrzymać powstawanie biofilmów oraz namnażanie się patogenów. ..

Wyświetlenia: 108

Przeczytaj inne artykuły na ten temat

Następne: Stulecie firmy HILLBRUSH
Share This