WYBÓR NARZĘDZI RĘCZNYCH – UTRZYMANIE NAJWYŻSZYCH STANDARDÓW HIGIENY
Dla każdego producenta żywności priorytetem jest dobry i bezpieczny dla konsumenta produkt, a każdy producent żywności jest jednocześnie konsumentem.
Prawidłowe utrzymanie czystości i higieny przez przemysł spożywczy jest niezbędne, aby zminimalizować ryzyko rozprzestrzeniania się drobnoustrojów, zanieczyszczenia alergenami i ciałami obcymi. Bezpieczny i zoptymalizowany proces czyszczenia ręcznego poprawia bezpieczeństwo produkcji i produktu. Ogranicza straty i minimalizuje ryzyko jego wycofania ze sprzedaży, a także chroni zdrowie konsumentów…
OPTYMALIZACJA BEZPIECZEŃSTWA PRODUKCJI ŻYWNOŚCI DZIĘKI ZASTOSOWANIU ANTYDROBNOUSTROJOWEGO WYPOSAŻENIA SYSTEMÓW MYCIA
Elementy wyposażenia systemów mycia z tworzyw sztucznych mają dodatkową cechę, można do nich dodawać składniki o właściwościach antydrobnoustrojowych, hamujących namnażanie się grzybów i bakterii. Nawet dokładne i odpowiednie procesy utrzymania higieny mogą być niewystarczające aby w określonych warunkach wilgotności i temperatury powstrzymać powstawanie biofilmów oraz namnażanie się patogenów. ..