Jak wyeliminować ciała obce w produkcie?
Zanieczyszczenia produktu można podzielić na organiczne i nieorganiczne. W celu ograniczenia wystąpienia w żywności ciał obcych należy prowadzić kontrolę na każdym etapie produkcji i dbać o prawidłowy stan techniczny maszyn, narzędzi ręcznych oraz innego wyposażenia.
W zakładach produkcyjnych można stosować detektory do wykrywania metalu, separatory optyczne, magnetyczne, stosowanie urządzeń rentgenowskich. Detektory metali lub X-Ray znajdą jednak swoje zastosowanie, gdy elementy, których się szuka są przez nie wykrywalne.
Brak odpowiednich zabezpieczeń może być bardzo kosztowny.
JAK ZADBAĆ O WYŻSZY POZIOM BEZPIECZEŃSTWA?
- Stosując narzędzia ręczne oraz wyposażenie i elementy ochrony pracownika z tworzyw, które są trwałe (nie kruszą się, nie odłamują),
- Narzędzia i wyposażenie, które są wykrywalne przez detektory metali i X-Ray,
- Wykrywalne wyposażenie, które zapewnia najwyższe standardy higieny pracy oraz produkcji.
UZUPEŁNIJ TABELĘ I PORÓWNAJ ROCZNE WYDATKI NA WYSOKIEJ JAKOŚCI PRODUKTY WYKRYWALNE Z ROCZNYMI KOSZTAMI UTYLIZACJI I WYCOFANIA Z RYNKU PRODUKTU SKAŻONEGO CIAŁEM OBCYM.
WARTOŚĆ WYDATKÓW NA PRODUKTY NAPRAWDĘ WYKRYWALNE | |
KOSZT UTYLIZACJI PRODUKTU SKAŻONEGO CIAŁEM OBCYM | |
KOSZT WYCOFANIA Z RYNKU PRODUKTU SKAŻONEGO CIAŁEM OBCYM | |
KOSZT WIZERUNKOWY WYCOFANIA PRODUKTU SKAŻONEGO CIAŁEM OBCYM |
ZOBACZ NASZĄ OFERTĘ PRODUKTÓW WYKRYWALNYCH I BEZPIECZNYCH:



